dissabte, 21 de novembre del 2009

Dejame que te lo explique

En la jornada d'avui torna a ser protagonista el nostre benvolgut "Fonte", el narrador radiofònic més"dicharachero"* de Badia del Vallès. Després de desgastar psicològicament al contrari amb la seva verborrea, ha passat a estrategies més contundets: després de canviar les sabatilles "xutaores" (que tan lamentable resultat ens van donar la setmana passada) per les sabatilles "segaores", d'una efectivitat inqüestionable; Fonte, com a bon patriota ha entonat el "seguem arran" de l'himne dels Segadors justament abans d'alçar 3 metres al davanter contrari. Tot seguit, amb la pedagogia que el caracteritza, el narrador radiofònic intentava donar a entendre el perquè de la seva acció: "Dejame que te lo explique" deia el jugador sense trobar l'asertivitat que buscava en els jugadors contaris (no sabem ben bé el perquè!!!).
Però aquesta frase mítica "Dejame que te lo explique" no sols ha sigut la frase annecdòtica del partit, sinó que defineix a la perfecció uns fets difils d'entendre, la mutació d'un equip que passa de Dr Jekyll a Mr Hyde en qüestió de moments, de fer futbol samba a fer futbol de pati d'escola. El matx ha començat amb una primera part digna del millor "dream team" amb tiqui-taca, on la pilota circulava al primer toc, amb seguretat defensiva, un mig del camp que distribuia joc i una davantera matadora que ha trencat tots els registres d'efectivitat fent tres gols "de categoria". El primer de Txema, amb una vaselia preciosa. El segon de xut sec al pal curt del porter, allà on fa mal, on tira la sisa; i el tercer d'Àlex amb un toc sutil des de la frontal a un costat, deixant al porter fent l'estatua.
La segona part ha sigut més bé digna del "merda team". Com sempre, quan l'equip contrari ofega el nostre mig del camp, som incapaços de sortir de la presió i acavem rifant la pilota, fent catenagio i realitzant llançaments llargs perquè els davanters es trenquin la cara amb els defenses. Novament els extrems han sigut desaprofitats i desquiciats per les continues carreres per la banda sense acabar d'entrar en el joc. L'equip no ha sabut descongestionar i ha acabat cedint un empat que podria haver acabat en tragèdia si no fos pel guardameta Juan Maria Rey, que en aquesta ocasió sí, s'ha mostrat molt segur, ben col·locat, atent a les sortides i lluint-se en els xuts a pilota parada.


* (dicese del que conversa animadamente y es propensa a emplear dichos graciosos en las conversaciones)

Fonte, en un moment distés: després de "segar arran" li agrada plegar samarretes. Són les seves dos aficions favorites. És un bon partit, sí senyor!

7 comentaris:

  1. Pandillas de mariquitas, como es posible que no aprendais la lección, cuando no hay fuerzas todos juntitos y a defender, 90 minutos.....vamos a solicitar a la Fede que nosotros juguemos 20 minutos cada tiempo.
    Hay que entrenar coño o hacer futin leches.

    ResponElimina
  2. Eso, haced 'futin' por las tardes, coño xD Por cierto, ande tan mis dos asistencias en la crónica??? Para una vez que hago algo k puedo enseñar a mis amigos sin k se rían :P

    ResponElimina
  3. eso que juguemos 20 minutos entonces podre jugar todo el partido que estoy acabao

    ResponElimina
  4. Eso de los 20 minutos es los que querrian algunos jugar, para por lo menos jugar media parte a tope y decir que aguantan a tope.
    De todos modos 20 minuti en la bombonera badiense hasta para tí Pepe, son molto longo.

    ResponElimina
  5. esta claro que voy a tener que coger el alta medica ya, aun que tenga el (pito,minga,falo,pene,polla....)malita,falta un jugardor con mis caracteristicas que sepa aguntar el balon cuando se va ganando,buena vision de juego (solo por un ojo claro), por favor quiero que angel (cheeee) juege de medio izquierdo nunca habia visco un jugador que interviniese tanto en el juego del equipo, (para que coño vengo a jugar para eso me voy a correr y me lo paso mejor) hay tu polla eres el mejor y dile a la pandilla de ciervos que tu no eres Forrest Gump!!!!

    ResponElimina
  6. Ahí està!!!! Jordi selecció!!!!
    Al Jordi (ace man) me lo pido pa mi equipo Marca.

    ResponElimina
  7. Eso es necesitamos un tio por banda, con entrega, velocidad, disparo, garra, empuje, tan efectivo en el corte como en la entrega, pundonor, calidad y testiculina, como es nuestro insuperable e inigualable Don Jordi Corzo o Collado según le califico el cacique y no hablo del ron, en su tercer partido con la elática del Boca.

    ResponElimina

Nota per als lectors

Els diferents articles que es publiquen al blog, així com els diferents comentaris, de vegades no apareixen a la pàgina principal, però els podreu trobar en la barra lateral del blog sota el títol: Arxiu del bloc. Punxeu a sobre i us portarà a l'article en concret que voleu consultar.

La foto d'equip. No hi són tots (falten els presos)

La foto d'equip. No hi són tots (falten els presos)

The best of Ronaldinho

The best of Ronaldinho
Jogo bonito: Ronaldinho (video)

Boca: un sentimiento inexplicable

Boca: un sentimiento inexplicable
El nostre filial: el Boca Juniors!!! (video)

Heather Mitts diu adéu al somni de jugar en el Boca.

Heather Mitts diu adéu al somni de jugar en el Boca.
Ens haurem de conformar amb l'Alex (video)

Ginga: the soul of brasilian football

Ginga: the soul of brasilian football
Trailer sobre el documental (video)